Posta Romana – serivicii de calitate ~FALS~

Posta Romana, o companie nationala, care este principalul “curier” al Romaniei, cu sediul in Bucuresti, ne face dependenti de ea.

Prin intermediul minunatelor servicii Posta Romana iti vin plicuri, colete (din China spre ex) sau cam orice (de la pensii, la facturi).

Nu povestesc despre situatia altora, ci despre a mea proprie, si experientele mele cu aceasta comapnie.

Posta Romana are si parti bune, dar eu o sa vorbesc despre cele care mi-au lasat un gust amar. Din pacate, voi utiliza fie ca vreau, fie ca nu acest serviciu / comapnie, pentru ca suntem cu totii “dependenti de ea”.

Am comandat in urma cu aproape 3 luni articole din China – am scris un articol despre acest lucru- si am asteptat, si am sperat ca vor veni, bineinteles prin POSTA ROMANA.

Din 4 produse comandate a ajuns doar 1 (venea cu tracking si si-au dat interesul. In schimb, pentru celelalte 3 a fost doar o bataie de joc si drumuri de la un oficiu la altul.

Fiind prima comanda din China, nu am stiut exact cum se procedeaza, asa ca dupa o luna (la 3 sapt de cand erau in tara) am sunat la relatii clienti, de aici incepe toata actiunea.

M-am gandit ca au mai multe informatii de oferit despre locatie si modul de ridicare. Persoana cu care am vorbit m-a intrebat de unde stiu ca sunt in tara (ceva foarte ciudat – bineinteles ca de la vanzator), si ca eu apartin de alt oficiu postal (ceva ilogic), si informatiile “corecte” au continuat. Mi s-a comunicat faptul ca aceste colete nu se avizeaza, si faptul ca nu sunt anuntat de venirea acestuia, fiind nevoit sa verific constant daca coletul a venit sau nu.

Am fost si la ” posta de cartier” si au contrazis aceste afirmatii. Cine are dreptate tot nu stiu pentru ca de 3 luni nu mi-am primit comenzile, si nici nu cred ca le mai primesc.

Asta a fost cu coletele din China. Povestea de acum este mai recenta.

A trebuit sa trimit 2 plicuri, cu o greutate de aprox 25g,tot prin serviciile Posta Romana (ambele in acelasi judet). Am stat la o coada cred ca vreo 10 minute, fiind o singura persoana care prelua toate cererile, la o ora de varf 12-13 (iar dupa-amiaza, cand e mai liber, sunt 3-4 persoane la “personal”). Dupa ce am stat la coada, am fost intrebat “care este adresa destinatarului?”. Am raspuns ca scrie pe plic, doar nu stiam adresa pe dinafara. Am mai fost intrebat de continut si tipul trimiterii – uzual -. Nu exista o problema pana aici. Am primit 2 dovezi de trimitere a coletului – ceva ciudat, am crezut ca s-a schimbat modul de lucru-, dar pentru ca intarziam la ore nu m-am uitat ce scrie, mare greseala am facut.

Ajungand la liceu, arunc un ochi si vad ca mi s-a facut cu recomandare, ceea ce m-a facut sa vad neatentia persoanelor care preiau comenzile/cererile clientilor. M-a intrebat de acest lucru si eu am spus ca nu doresc. Cu toate ca am platit dublu pe ceva ce nu am cerut (nu era o problema asa de mare, pt ca inteleg ca fiind multe persoane poti gresi), m-am interesat despre acest serviciu suplimentar.

Am fost trist sa aflu ca destinatarul a gasit plicul in cutia postala, cu toate ca pe site -ul posta-romana.ro scrie clar ca destinatarului i se lasa un aviz.

Acest lucru mi-a amintit de experientele cu posta romana din trecut, si cu coletele din China, ceea ce m-a intristat si mai rau, amintindu-mi de lipsa sistematizarii a proceselor de la posta-vama.

In concluzie, posta romana ar trebui sa sistematizeze unele procese, pentru a deveni mult mai buna, dar tot dependenti ramanem de ea, indiferent de metodele de livrare avute.

Este posibil sa transmit lucruri eronate cu privire la unele informatii, si daca am facut acest lucru, nu ezita sa ma corectezi.

Fondarea proiectului ”Engleza Tuturor” m-a făcut să cunosc noi tipuri de oameni, cât și lumea în adevăratul sens al cuvântului. Ocazional îmi place să scriu utilizatorilor o experiență de a mea, sau să o povestesc video pe YouTube. Fac doar ce îmi place!
Articole create 5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus